Concurs Cărtureşti Cluj – cele mai bune afişe ale anului 2010

BT – cele mai bune afişe de evenimente culturale din 2010
apel de participare la concurs
20 ianuarie – 20 februarie 2011
librăria Cărtureşti, Cluj
/
Boom-ul din ultimii ani de pe piaţa evenimentelor culturale din Cluj – zi de zi concerte, spectacole de teatru, lansări de carte, proiecţii de film, dezbateri, spectacole de dans, performance-uri, vernisaje, audiţii etc. etc. Cultură sub toate formele, în orice fel de spaţii – teatre, cafenele, săli de spectacole, fabrici, străzi, bistro-uri, facultăţi, librării, galerii etc.etc. Sutele de afişe care împînzesc oraşul – de la foi A4 trase la xerox pînă la printuri uriaşe, de la cele pictate cu mîna pînă la cele produse în programe de care încă nu am auzit. Pereţi cu straturi groase de afişe.
Afişe frumoase şi afişe urîte. Agresive. Discrete. Afişe amuzante. Afişe mişto, aşa-şi-aşa sau naşpa. Afişe geniale. Afişe-pe-lîngă-care-treci-fără-să-le-bagi-în-seamă. Îndrăzneţe. Inovative. Afişe horror. Afişe ininteligibile. Bilingve sau nu. Tot felul de afişe.
Cărtureşti Cluj vrea să adune într-o expoziţie acele afişe care în 2010 ne-au făcut să întoarcem capul pe stradă, ne+au făcut să zîmbim sau chiar ne-au convins să mergem la un eveniment. Şi, implicit, să aducă un omagiu designerilor sau artiştilor care le-au conceput şi organizatorilor care le-au comandat. Pentru că, sîntem convinşi, profesionalismul trebuie încurajat.
Invităm toţi operatorii culturali din Cluj să ne trimită cele mai reuşite afişe de evenimente din 2010, un juriu (a cărui componenţă va fi anunţată după această dată) va alege cele mai bune 20 de lucrări (pe baza unor criterii care vor fi menţionate) şi Cărtureştiul le va expune timp de o lună în ceainărie.
Aşteptăm machetele în format jpg pe adresa carturesti.mihaimateiu@gmail.com pînă la data de 20 februarie 2011 (inclusiv). Pentru lucrările selectate se va solicita ulterior macheta cu specificaţiile pentru print.

Echinox

Echinox este revista de cultură a studenţilor din Universitatea „Babeş-Bolyai”. Apare din decembrie 1968.

Articole similare

Căutăm articole pentru nr. 1/2021

Căutăm articole pentru nr. 1/2021

Înscrieri Focus Atelier: Procese investigative în spațiul urban

Înscrieri Focus Atelier: Procese investigative în spațiul urban

Atelier – scriere de recenzii

Atelier – scriere de recenzii

Starea Literelor // Lansarea nr. 1/2017 & Dezbatere

Starea Literelor // Lansarea nr. 1/2017 & Dezbatere

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.