Corpul T – revistă studenţească de cultură. Braşov, 2011.

De . Categorii: Doar online, Stiri

Etichete: , , , ,

Corpul T – revistă studenţească de cultură. Braşov, 2011.

Publicat în April 25, 2011 , o comentarii

Am primit de curând, pe adresa redacţiei, primul număr al revistei Corpul T (cu subtitlul răspicat şi sugestiv “Revistă de literatură”), editată la Facultatea de Litere a Universităţii “Transilvania” din Braşov (avându-i seniori editori pe Andrei Bodiu şi Alexandru Muşina). Dincolo de faptul că orice revistă studenţească de cultură nou apărută este pentru noi o veste foarte bună în sine (până la proba contrarie, desigur), Corpul T arată mai mult decât decent. Din fericire, la nivel de conţinut. Din păcate, cu o grafică sub ceea ce ar merita, puţin cam sobră şi seacă pentru calitatea şi tonul textelor.

Trecând peste această paranteză cârcotaşă (uite cine s-a trezit să arunce piatra :) ), trebuie spus că articolele semnate de masteranzii şi doctoranzii de la Braşov se recomandă încă din cuprins – cronici şi recenzii la Raluca Dună, Ştefania Mihalache, Sorin Adam Matei & Mona Momescu, Ana Dragu, Cosmin Perţa, Moni Stănilă, Gabriel Daliş şi mulţi alţii; un articol amplu, pertinent şi la subiect semnat de Naomi Ionică, dedicat antologiei douămiiste editate de Daniel D. Marin la Paralela 45; un interviu cu Adrian Lăcătuş, un grupaj de poeme de Andrei Doşa, un fragment de roman de Dora Deniforescu (în pregătire la Tracus Arte, aflăm), proză de  Simona Necula, trei grupaje de poezie din pepiniera Lumina de avarie + alte câteva texte.

Primul număr este mai mult decât citibil, calitatea generală a textelor dând speranţa unui proiect de urmărit. Dacă echipa se va şi ţine de cele patru caracteristici cu care ne ameninţă în editorial, le doresc sincer cel puţin 1000 de numere în actuala formă:

– este realizată de studenţii, masteranzii şi doctoranzii facultăţii; cei doi seniori editori se ocupă doar de structurarea şi apariţia revistei;

– sunt publicaţi (analizaţi, intervievaţi etc.) de preferinţă, dacă nu în exclusivitate, autorii tineri din întreaga ţară;

– nu publică recenzii sau cronici la cărţile profesorilor din facultate, oricât de tineri şi de valoroşi ar fi ei;

– nu publică studii de istorie sau teorie literară.

O revistă scrisă de tineri pentru tineri. O revistă de literatură.

Nici mai mult, dar nici mai puţin.

Amen!

/

P.S. Foarte important – http://www.corpult.ro/. Aici găsiţi PDF-ul.

Bogdan Odăgescu

Bogdan Odăgescu

Mai multe articole de