(Irodalmi) Pályázatfigyelő (hír)

A hosszas hallgatások után úgy tűnik mégis akad valami, amit nem lehet az Echinox-olvasók figyelmén kívül hagyni. Nyári csendek ide vagy oda az alábbi két pályázatra talán érdemes odafigyelni.

Az Országos Idegennyelvű Könyvtár „Vallomások a könyvről” címmel hirdet esszépályázatot, amelyben az olvasók szubjektív beszámolóit várják legkedvesebb, legemlékezetesebb könyves élményükről. A beérkezett pályázatokat három főből álló zsűri bírálja el, melynek elnöke Lackfi János költő, műfordító, tagjai Bartos Éva, a Könyvtári Intézet igazgatója és Sóron Ildikó, az OIK munkatársa.

A pályamunkák beérkezésének határideje: 2011. augusztus 31. Részletesebben: http://opac.oik.hu/web/guest

Erotikus novellapályázatot írt ki az Ulpius-ház Könyvkiadó. A kiadó szeptember 15-ig várja a pályaműveket – elbeszélést, novellát, vagy önmagában is megálló regényrészletet – maximum 40.000 karakter terjedelemben. Egyetlen megkötés van: legyen a történetben erotika! Ami a műfajt, illetve a témát illeti, nincsenek korlátok, lehet: krimi; thriller; romantikus; mai nő; romantikus kosztümös; paranormális romantikus; horror-zombi; történelmi; meleg – leszbikus; szépirodalmi; humor – komédia, stb. Fontos viszont, hogy egy pályázó csak egy művel indulhat.

Nyilvánosan nem hirdetnek eredményt. A kiadásra érdemesnek talált művek szerzőit 2011. december 20-ig értesítik, és szerződést ajánlanak nekik. A kiválasztott írásokat 2012. július 15-ig e-bookban megjelentetik A pályázatokat az ulpiushaz@ulpiushaz.hu címre várják. Lásd: http://www.ulpiushaz.hu/newsite/

Echinox

Echinox este revista de cultură a studenţilor din Universitatea „Babeş-Bolyai”. Apare din decembrie 1968.

Articole similare

Mary Oliver – Versek

Mary Oliver – Versek

Boszorkányság, nonhumán és deviancia Olga Tokarczuk Őskor és más idők című regényében

Boszorkányság, nonhumán és deviancia Olga Tokarczuk Őskor és más idők című regényében

Juha Hurme: Univerzum, finnül (Suomi)

Juha Hurme: Univerzum, finnül (Suomi)

Nagy Zalán versei

Nagy Zalán versei

No Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.