- Numere
- Cronici
- Dosare
- Literatură
- Rubrici
- Interviuri
- English
- Magyar oldalak
- Eseuri/Studii
- Doar online
- Ştiri
Prima vizită la Cluj-Napoca a festivalului de documentare DokStation a fost un double feature de excepție, oferindu-ne atât proiecția documentarului lui Marco Posia despre trupa cult a New Yorkului, Swans, cât și un concert solo…
Kero Zen este unul dintre cei mai admirați artiști specializați în picturi murale din România. Deși călătorește constant și derulează proiecte în multe locații din spațiul european, acesta trăiește și creează în Cluj, învigorând aspectul…
Parte a proiectului „100 de ani de România. Istorii secundare”, iniţiativă pentru care Reactorul a fost nominalizat în cadrul galei premiilor Radio România Cultural din 2019, spectacolul Rândul 3. Aproape de margine reprezintă o imagine…
Strigăte și șoapte (2010). Regia: Andrei Șerban. Doi redactori Echinox s-au nimerit la aceeași piesă de teatru. Maria Chiorean: În 2010, Andrei Șerban și Daniela Dina au adaptat pentru scenă filmul lui Ingmar Bergman, Strigăte…
În 9 martie a avut loc la Cluj avanpremiera hibridului film-documentar Touch Me Not, primul lungmetraj al regizoarei Adina Pintilie, premiat în 2018 la Berlin cu Ursul de Aur. Filmul a fost urmat de un dialog cu…
Pe final de stagiune, în data de 10 iunie 2018, Matei Vișniec a revenit pe scena studioului Teatrului Național Cluj, cu o piesă din seria celor în care dramaturgul tratează tema comunismului. Astfel, Despre senzația…
Deși este cunoscut mai ales în spațiul cinematografic, Pier Paolo Pasolini a scris și literatură. Intersecțiile sale literare nu au vizat doar poezia, ci s-au configurat și în cele două romane, primul dintre ele fiind…
Instabilitatea celei mai bune dintre lumi Majoritatea prozei românești contemporane se concentrează pe construcția de personaj și traseu identitar. Recuperarea în tușe groase a comunismului sau a epocii tranziției, explorarea marginalității sociale sau a corporatismului…