- Numere
- Cronici
- Dosare
- Literatură
- Rubrici
- Interviuri
- English
- Magyar oldalak
- Eseuri/Studii
- Doar online
- Ştiri
fericirea ne-ar fi izolat. sub frunzele de cucută ale duminicii în scrânciob când lumea cât vezi cu ochii-i a ta nu creşte nimic. sunt un om trist într-un stabiliment falimentat. între peturi goale, nisip şi…
a. nu mă gândesc la tine de nouă ani. ai trecut sub sticla fumurie a oamenilor care nu sunt decât parte a masei, concasoare, în dormitoare, la ora colgate, şi în maşini. dacă…
Ţi se întâmplă adesea, cu o carte foarte bună în mâini, sau cu un om foarte „ca tine” în faţă, să ai senzaţia că povestea ta (nespectaculoasă, în ciuda tuturor zonelor ei de insolit,…
Poezia feminină nu s-a scris niciodată cu lacrimi şi sânge menstrual. Nici măcar în cei mai zbuciumaţi ani ai ei (2005-2006). Au fost lacrimi, a fost sânge, au fost umori, secreţii şi indiscreţii lesne de…
Dincolo de opiniile emise de-alungul secolelor vizavi de valenţele temporalităţii raportate la conştiinţă, suflet, divinitate şi făcând abstracţie de setul de erori conceptuale contrariate sau reiterate de teoretizările presupuse a fi cele mai actuale la…
Avertismentele care sondează terenurile utopice ale profesionalismului opus dilentantismului al cărui exemplu îl întrupează aceste promoţii „rătăcite” de pseudo-scriitori sunt, în orice caz, privite cu indiferenţă. Se scrie mult, iar literatura de sertar este condamnată…
Poezie – Limbaj – Civilizaţie sau Eu nu am şaizeci de ani, ci am spre câteva mii de ani Caius Dobrescu : Da, sigur, sunt şi-n America, sigur, comunităţi din astea de fundamentalişti, deci sunt…
Ce se reproşează generaţiei actuale Marius Conkan: Generaţiei actuale i se reproşează, o fac unii în istorii ale literaturii, alţii în diverse articole, teribilismul şi agresivitatea gratuită. Dar, oare, se poate impune unei generaţii noi,…
Cărţi sfărîmate sau La poezie mai merge, dar la proză… Bogdan Odăgescu: În momentul în care ai nişte vectori într-o carte, care fie sunt liniari, fie sunt cărţi sfărâmate, tot există această deplasare, şi-atunci chiar…
Riscul întocmirii unei antologii este, cel mai probabil, imposibilitatea de a o racorda cu adevărat, ca produs finit, la un set de criterii menite, într-adevăr, să vină în sprijinul unei mize iniţiale, a unui proiect…