O nouă colecţie la editura Polirom: Top 10+

.

Editura Polirom vă propune o nouă colecţie: Top 10+

* Capodopere ale literaturii române şi universale

* Autori îndrăgiţi, laureaţi ai celor mai prestigioase premii

* Preţuri pentru toate buzunarele

.

Top 10+ debutează cu:

01. Lolita – Vladimir Nabokov, 16,95 lei

Din cauza subiectului său extrem de şocant – pasiunea morbidă a unui bărbat matur pentru o fetiţă de doispre­zece ani –, romanul Lolita a fost respins de editori, fiind publicat în Statele Unite abia după apariţia sa în Franţa. Construită pe schema mitologică a povestirilor cu fauni şi nimfe, Lolita este însă, înainte de toate, un poem de dragoste închinat limbii engleze şi posibilităţilor sale expresive.

Poveste a iubirii obsesive şi blestemate a lui Humbert Humbert pentru nimfeta Dolores Haze, capodopera lui Vladimir Nabokov a fost, pe rînd, carte interzisă, roman scandalos, obiect de cult, pentru a deveni apoi un roman clasic al secolului XX.

Cartea a stat la baza a două celebre ecranizări, prima în regia lui Stanley Kubrik, cu James Mason în rolul principal, a doua sub bagheta regizorală a lui Adrian Lyne, cu Jeremy Irons în rolul lui Humbert Humbert.

02. Aleph – Jorge Luis Borges, 14, 95 lei

Povestirile fantastice ale lui Borges, călătoriile sale în timp, artificiile stilului său ermetic şi calculat au schimbat faţa prozei moderne. Aşa cum Aleph este punctul ce conţine întregul univers, universul literar borgesian se regăseşte în această carte esenţială: oglinzi, labirinturi, vise, biblioteci infinite, cuţitari gaucho, tigri transparenţi sînt teme şi motive la care autorul se întoarce mereu pentru a demonstra ceea ce a susţinut întotdeauna, că lumea e o carte ce se rescrie la infinit.

03. Cititorul – Bernhard Schlink, 14, 95 lei

Cititorul este tulburătoarea poveste a unei iubiri neobişnuite, dintre un adolescent şi o femeie cu douăzeci de ani mai în vîrstă. Povestea lor se întrerupe, dar se reia neaşteptat după cîţiva ani, cînd tînărul, acum student, îşi regăseşte iubita de altădată judecată pentru faptele comise pe vremea cînd era supraveghetoare într­un lagăr SS din apropierea Cracoviei.

Romanul a inspirat o ecranizare de succes (cu Ralph Fiennes şi Kate Winslet în rolurile principale), care a fost de cinci ori nominalizată la Oscar şi la Premiile Bafta şi a cîştigat un Glob de Aur.

04. Întoarcerea huliganului – Norman Manea, 16, 95 lei

Premiul Médicis Etranger 2006

Revenirea după mai bine de un deceniu de exil într­o Românie pe care o părăsise atunci cînd îi părea că situaţia nu mai poate fi îndurată nicicum, că aerul devenise de nerespirat, iar viaţa, un coşmar cotidian îi oferă autorului prilejul de a scrie un roman profund autobiografic, o mărturie cutremurătoare despre ororile istoriei, despre totalitarisme şi tragediile individuale sau colective cărora acestea le­au dat naştere. O carte gravă,

tensionată, impresionantă şi complexă, rememorînd destinul împovărat de suferinţe al Europei de Est din secolul trecut şi care a fost întîm­pinată cu aprecieri unanime încă de la apariţia sa în numeroasele ţări în care a fost tradusă. O carte considerată una dintre capodoperele importante ale literaturii contemporane române şi universale.

În pregătire:

Amos Oz, Să cunoşti o femeie

Philip Roth, Complexul lui Portnoy

Dan Lungu, Cum să uiţi o femeie

F. M. Dostoievski, Jucătorul

Haruki Murakami, Pădurea norvegiană

Ian McEwan, Inocentul

Florina Ilis, Cruciada copiilor

.

Echinox

Echinox este revista de cultură a studenţilor din Universitatea „Babeş-Bolyai”. Apare din decembrie 1968.

Articole similare

Căutăm articole pentru nr. 1/2021

Căutăm articole pentru nr. 1/2021

Înscrieri Focus Atelier: Procese investigative în spațiul urban

Înscrieri Focus Atelier: Procese investigative în spațiul urban

Atelier – scriere de recenzii

Atelier – scriere de recenzii

Starea Literelor // Lansarea nr. 1/2017 & Dezbatere

Starea Literelor // Lansarea nr. 1/2017 & Dezbatere

No Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.