Final Frontier – Târg SF & Fantasy, program și informații finale

/

/

/

/

Final Frontier este primul târg de carte SF & Fantasy organizat de bookblog.ro, pe 26-27 martie, la Muzeul Țăranului Român, în Sala Oaspeți. Evenimentul aduce la un loc întreaga literatură SF & Fantasy de pe piața românească, cunoscuți autori români ai genului, cât și invitați din zone conexe: boardgames, benzi desenate, robotică. Intrarea este gratuită.

Veți găsi acolo principalele titluri SF & Fantasy în limba română, aduse de editurile Leda, Millenium Books, Nemira, Tritonic, dar și cărți în limba engleză de la librăria online nautilus.ro. magazinultau.ro va completa oferta de volume în limba română, oferind în plus eReadere și tablete PC pentru a experimenta SF & Fantasy în format digital.

Latura ludică a târgului este reprezentată de revista de benzi desenate Comics, magazinul Robofun și magazinul online de boardgames, tarabadejocuri.ro.

Editurile oferă la târg reduceri speciale și lansează noi volume: antologia “Steampunk: a doua revoluție”, “Orașul oaselor” de Cassandra Clare, “Cerneală și sânge” de Ștefana Czeller și studiul “Utopia Modernă” de Mircea Oprița.

Tot la fața locului, puteți învăța cum se fac benzile desenate în cadrul atelierelor susținute de artiștii revistei Comics, sau puteți pătrunde în lumea boargame-urilor prin prezentările de jocuri susținute de Mihai Lalu.

Dacă sunteți pasionați de robotică, nu vă uitați roboțelul acasă. La târg îl puteți înscrie la concursuri de sumo fight sau puteți afla mai multe despre roboțeii făcuți acasă din prezentările celor de la Robofun.

Final Frontier este un prilej de socializare și un loc de întâlnire pentru pasionații genului. Vor avea loc în fiecare zi dezbateri la care vor participa autori români de SF & Fantasy ce vor purta discuții pe cele mai diverse teme: vampiri și varcolaci, 2012 și sfârșitul lumii, filosofia de viață Star Wars, elemente fantastice în romanele lui Umberto Eco. De asemenea, sâmbătă va avea loc o prezentare în memoria regretatului scriitor Ion Hobana.

/

Printre invitații la târg se numără: Alin Apostol, Raluca Baceanu, Mihnea Columbeanu, Oliviu Craznic, Stefana Czeller, Balin Feri, Stefan Ghidoveanu, Mihail Gramescu, Michael Haulica, Bogdan Hrib, Eugen Lenghel, Oana Stoica Mujea, Dodo Nita, Florin Pitea, Liviu Radu, Cristian Tamas, Cristian M. Teodorescu, Marian Truta, Horia Nicola Ursu si Dan Ursuleanu.

/

Iata o initiativa excelenta a celor mai simpatici si de treaba cititori, cei care iti mai si spun ce cred despre cartile pe care le-au citit. Un tirg de carte F&SF ne va arata – sper ca in fiecare an – ca vorbim despre un gen literar popular, cu un public aparte, cu o piata in plina dezvoltare. Pentru mine vestea organizarii acestui tirg a fost prima mare bucurie a anului. Ceea ce va doresc si dumneavoastra.“, declara Michael Haulica, director editorial la Editura Millennium Books si unul dintre cei mai cunoscuti autori romani ai genului.

Observam cu bucurie efervescenta starnita in ultimul an in jurul curentului Science Fiction si Fantasy, manifestata prin numarul crescand de evenimente SciFi & Fi. Printre acestea, se remarca intr-un mod extraordinar, primul targ de carte Science Fiction si Fantasy din Bucuresti, organizat de partenerii nostri, bookblog.ro. Ne place sa credem ca promovarea continua a literaturii Science Fiction si Fantasy de catre Societatea Romana de Science Fiction si Fantasy a contribuit intr-o oarecare masura la aparitia acestui eveniment, care se poate transforma, prin reiterare, intr-un catalizator esential al creatiei Science Fiction si Fantasy din Romania.“, spune Eugen Lenghel, PR SRSFF.

/

Programul complet al evenimentelor il gasiti aici: http://finalfrontier.ro/program-evenimente/

Toti vizitatorii vor participa la o tombola organizata la finalul targului, unde vor putea castiga pachete de carti si un boardgame oferit de tarabadejocuri.ro.

Final Frontier este organizat de bookblog.ro in colaborare cu SRSFF (Societatea Romana de Science-Fiction si Fantasy). Mai multe detalii despre targ, cat si programul complet gasiti  pe http://finalfrontier.ro

/

Parteneri media:

121.ro, agentiadecarte.ro, ASBUB, ASF, ASID, ASUB, B24Fun, cititorsf.ro, clopotel.ro, descopera.ro, Jurnalul National, Level, metropotam.ro, OSE, PC World, port.ro, raluk.ro, Revista Echinox, Revista Galileo Online, Sapte Seri, Smart FM, Societatea Romana de Science-Fiction si Fantasy, stiridebine.ro, Stud-Life.ro

/

Echinox

Echinox este revista de cultură a studenţilor din Universitatea „Babeş-Bolyai”. Apare din decembrie 1968.

Articole similare

Înscrieri Focus Atelier: Procese investigative în spațiul urban

Înscrieri Focus Atelier: Procese investigative în spațiul urban

Atelier – scriere de recenzii

Atelier – scriere de recenzii

Starea Literelor // Lansarea nr. 1/2017 & Dezbatere

Starea Literelor // Lansarea nr. 1/2017 & Dezbatere

Înscrieri FRESH START – rezidențe de creație @ REACTOR

Înscrieri FRESH START – rezidențe de creație @ REACTOR

No Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cel mai recent număr:

numar litere sidebar

Abonează-te la newsletter