Primăvara cafenelelor & Primăvara poeţilor @ CCF Cluj

Atât amatorilor de cafea, muzică şi poezie, cât şi celor care doresc să schimbe peisajul cenuşiu al localurilor frecventate în mod normal, Centrul cultural francez la propune participarea la Primăvara cafenelelor. Între 10 şi 18 martie puteţi asista la concerte, proiecţii de filme, vernisaje foto şi piese de teatru şi (ca să ajungem şi la ceea ce ne doare pe noi) la două seri de poezie în română şi franceză, care vor avea loc în cadrul proiectului Primăvara poeţilor (tributar programului internaţional Printemps des Poètes, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie), avându-i ca participanţi pe Alexandru Jurcan, Flavia Teoc, Letiţia Ilea şi Ioan Pavel Azap.

/

Ioan-Pavel Azap s-a născut în 15 mai 1967, în satul Ticvaniul Mic, judeţul Caraş-Severin. Licenţiat al Facultăţii de Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (1995). Poet, prozator, critic de film. Redactor la revista „Tribuna” din Cluj-Napoca. Membru al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Cluj.

/

Letiţia Ilea este o colaboratoare frecventă a Centrului cultural francez. Poetă, ea a scris iniţial în română, traducându-şi textele în franceză. De câţiva ani scrie direct în franceză. A publicat începând cu 1984 poezii, texte critice, traduceri şi interviuri în majoritatea revistelor literare româneşti. Profesor de franceză, şi-a scris teza de doctorat despre Boris Vian. Este membră a Uniunii Scriitorilor.

/

Alexandru Jurcan este poet si prozator, apropiat al Centrului cultural francez Cluj. Membru al Uniunii Scriitorilor, el scrie în română şi franceză. A primit Palmes academiques în 2009.

/

Flavia Teoc este născută în 1971 la Cluj-Napoca, a absolvit facultatea de Filosofie a Universitatii „Babeş Bolyai”. Din 1989 publică proză, poezie, recenzii, interviuri în diverse reviste. Este autoarea mai multor volume de versuri şi a unui roman. Membră a Uniunii Scriitorilor.

/

Programul integral al Primăverii cafenelelor îl găsiţi mai jos. À bientôt.

/

Echinox

Echinox este revista de cultură a studenţilor din Universitatea „Babeş-Bolyai”. Apare din decembrie 1968.

Articole similare

Înscrieri Focus Atelier: Procese investigative în spațiul urban

Înscrieri Focus Atelier: Procese investigative în spațiul urban

Atelier – scriere de recenzii

Atelier – scriere de recenzii

Starea Literelor // Lansarea nr. 1/2017 & Dezbatere

Starea Literelor // Lansarea nr. 1/2017 & Dezbatere

Înscrieri FRESH START – rezidențe de creație @ REACTOR

Înscrieri FRESH START – rezidențe de creație @ REACTOR

No Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cel mai recent număr:

numar litere sidebar

Abonează-te la newsletter