Teodoreanu Reloaded la Muzeul Ţăranului Român

Editura ART vă invită să-l citim împreună pe Teodoreanu la Cărtureşti MŢR. Miercuri, 11 mai, de la ora 18.30

/

Cum îl mai citim astăzi pe Ionel Tedoreanu? Este Teodoreanu un autor minor sau unul citit superficial? Câţi mai ştiu faptul că era una din vedetele literare ale perioadei interbelice, că aproape fiecare carte a sa devenea un best seller, că imaginea sa de Rudolf Valentino al literaturii române era fetişizată de publicul prin excelenţă feminin? Este medelenismul mai mult decât o constantă a operei, o ipostază a unei Moldove aristocratice, o utopie, o expresie a unei spiritualităţi şi sensibilităţi pierdute astăzi? Există şi o parte melancolică, întunecată a autorului copilăriei multora dintre părinţii noştri? Cum ne raportăm la nostalgia şi reflecţia amară pe care ne-o transmit Întoarcerea în timp sau Masa umbrelor? Este el reprezentativ pentru România profundă? De ce merită să revenim la Ionel Teodoreanu?

/
Toate aceste întrebări şi multe altele vor fi „descărcate” în prezenţa autorilor, Angelo Mitchievici şi Ioan Stanomir, şi a invitaţilor acestora, scriitoarea Ioana Pârvulescu şi criticul Cosmin Ciotloş de la România literarăMiercuri, pe 11 mai, ora 18.30, în atmosfera rustică de la Cărtureşti MŢR (Muzeul Ţăranului Român, Monetăriei nr. 3).
Publicul poate discuta direct cu autorii şi invitaţii acestora.

/

Angelo Mitchievici este în prezent lector doctor la Facultatea de Litere a Universităţii „Ovidius” din Constanţa, directorul departamentului „Ideologie şi cultură” din cadrul IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc), membru al Uniunii Scriitorilor din România şi membru al Uniunii Cineaştilor din România. Redactează săptămânal cronica de film de la România literară.

Ioan Stanomir este profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti. A studiat dreptul şi literele la Universitatea din Bucureşti. Este doctor în drept al Universităţii din Bucureşti.

/

Echinox

Echinox este revista de cultură a studenţilor din Universitatea „Babeş-Bolyai”. Apare din decembrie 1968.

Articole similare

Alex Odăgeriu – endofworldkind(ness)

Alex Odăgeriu – endofworldkind(ness)

Revista Echinox se alătură protestelor studentelor și studenților împotriva genocidului din Palestina

Revista Echinox se alătură protestelor studentelor și studenților împotriva genocidului din Palestina

Echinox 1/2021

Echinox 1/2021

Flamenco Sketches – Ștefan Oprea

Flamenco Sketches – Ștefan Oprea

No Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.