Lansare de carte şi vernisaj: Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte

Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte

când: vineri, 8 februarie 2013, ora 18:00;
unde: librăria Cărtureşti Cluj.

Vineri, la ora 18, vă aşteptăm în ceainărie cu un dublu eveniment: lansarea volumului Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, apărut în colecţia Pasărea măiastră a editurii Vellant şi vernisajul expoziţiei care adună lucrările originale realizate de Maria Surducan pentru acest volum. În compania unui ceai aromat o vom provoca pe Maria la un dialog pe marginea muncii ei de ilustrator şi a proiectelor care o pun în mişcare – o discuţie relaxată în care publicul este bine-venit şi orice curiozitate satisfăcută. Lansarea-vernisaj se va încheia cu o sesiune specială de autografe „desenate” în culori care nu trebuie ratată! Expoziţia poate fi vizitată până în 21 martie.

Maria Surducan şi-a încheiat studiile de master la Universitatea de Artă şi Design din Cluj şi lucrează ca ilustrator de carte, autor de bandă desenată şi grafic designer în studioul său. Lucrările publicate până acum includ un roman grafic, un jurnal de călătorie şi diverse antologii de bandă desenată.

Proiectul Pasărea măiastră îşi propune să readucă poveştile româneşti în atenţia cititorilor prin ilustrarea şi reinterpretarea lor vizuală de către artişti români contemporani. Până acum, în colecţia coordonată la Vellant de Simona Răuţă au apărut Povestea lui Harap-Alb, de Ion Creangă, ilustrată de Cristiana Radu, Făt Frumos din lacrimă, de Mihai Eminescu, cu ilustraţii de Nura El-Sayed, şi Zâna Zorilor, de Ioan Slavici, cu ilustraţiile Mădălinei Andronic.

Colecţia Pasărea măiastră şi seria de felicitări şi cărţi poştale Vellant iubeşte ilustraţia românească fac parte dintr-un proiect mai amplu al Editurii Vellant de descoperire, susţinere şi promovare a talentului în materie de design, ilustraţie de carte şi arte vizuale româneşti.

Echinox

Echinox este revista de cultură a studenţilor din Universitatea „Babeş-Bolyai”. Apare din decembrie 1968.

Articole similare

Căutăm articole pentru nr. 1/2021

Căutăm articole pentru nr. 1/2021

Înscrieri Focus Atelier: Procese investigative în spațiul urban

Înscrieri Focus Atelier: Procese investigative în spațiul urban

Atelier – scriere de recenzii

Atelier – scriere de recenzii

Starea Literelor // Lansarea nr. 1/2017 & Dezbatere

Starea Literelor // Lansarea nr. 1/2017 & Dezbatere

No Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.