Invitație la dialog – TIFF 2015

Invitație la dialog – TIFF 2015

Între recomandările Echinox pentru ediția TIFF 2015 nu putem lăsa pe dinafară masterclass-urile cu intrare liberă, oferite publicului pe 4 și 5 iunie în Mansarda Napoca 15 (o găsiți pe partea stângă a străzii, dinspre P-ța Unirii).

Cele 5 Masterclass-uri sunt organizate ca evenimente anexe workshopului TalentLab destinat tinerilor profesioniști din industria filmului, dar sunt țintite către publicul larg interesat de dialogul cu profesioniști ai industriei de film. Sesiunile vor fi susținute de câțiva dintre invitații speciali ai festivalului, printre care actrița Nastassja Kinski căreia TIFF îi acordă Premiul Special pentru Contribuția adusă Cinematografiei Mondiale.

Cronologic, întâlnirile se vor desfășura astfel:

Joi, 4 iunie, de la ora 15, discuția va avea ca punct de interes scenariul, la sesiunea condusă de Clare Downs, scenaristă, lector invitat la National Film and Television School și De Montfort University, Marea Britanie și membru fondator al echipei de analiză scenaristică a EAVE – European Audiovisual Entrepreneurs. De la ora 17:30, un foarte apreciat regizor de film documentar Jon Reiss, va susține atelierul numit Connect with Audiences in the New Digital Landscape. Masterclass-ul va fi moderat de Gosia Kucharska, expert new media, cu experiență în crowdsourcing și audience development.

Vineri, 5 iunie, prima întâlnire va fi susținută de la ora 10 de regizorul Eirik Svensson, invitat special în cadrul Norwave, secțiunea TIFF dedicată cinematografiei norvegiene. De la ora 12, în cadrul retrospectivei Mircea Daneliuc, publicul clujean va avea ocazia de a-i pune întrebări regizorului, într-o discuție moderată de Tudor Giurgiu. De la ora 15, criticul și jurnalistul Jay Weissberg de la celebra publicație Variety, va modera discuția cu, probabil, cel mai celebru invitat al acestei ediții a festivalului, Nastassja Kinski. Seria masterclass-urilor va fi încheiată cu o întâlnire, de la ora 17, cu cineastul american Timothy Wheeler, nominalizat la premiile Emmy.

Dacă ați făcut deja programul personal pentru festival, încercați să strecurați între filme, concerte și cocktailuri – sau pentru studenții mai puțin norocoși, între filme și examene – una dintre aceste întâlniri, pentru simplul motiv că acesta este, probabil, cel mai direct spațiu al dialogului cinefil-profesionist.

Maria Pozsar

Articole similare

Căutăm articole pentru nr. 1/2021

Căutăm articole pentru nr. 1/2021

Înscrieri Focus Atelier: Procese investigative în spațiul urban

Înscrieri Focus Atelier: Procese investigative în spațiul urban

Atelier – scriere de recenzii

Atelier – scriere de recenzii

Starea Literelor // Lansarea nr. 1/2017 & Dezbatere

Starea Literelor // Lansarea nr. 1/2017 & Dezbatere

No Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.