Premiile Comedy Cluj 2015

Premiile Comedy Cluj 2015

Cetățeanul (Obywatel, r. Jerzy Stuhr, 2014) a primit, ieri seară, trofeul pentru Cel mai bun film Comedy Cluj 2015 și premiul pentru Cel mai bun scenariu.

Jerzy Stuhl
Jerzy Stuhl cu trofeul Comedy Cluj 2015

Motoul „Să mori în filme e ușor, să joci comedie e adevărata artă”, a guvernat jurizarea de vineri seară a celor opt filme din competiție. Juriul, compus din scenarista Allegra Houston, actorii Kate O’Toole și Dorian Boguță (Moartea domnului Lăzărescu, Hîrtia va fi albastră), criticii de film James B. Evans (Cinema Scope, Electric Sheep Magazine) și Neil Young (Variety, The Hollywood Reporter), și-a motivat opțiunea prin faptul că „este un film foarte ambițios, cu un scenariu foarte bine structurat, un film gândit să aibă un mesaj puternic, chiar dacă este prezentat sub forma comediei”. Regizorul Jerzy Stuhr, care interpretează și rolul principal din film, s-a arătat a fi mai mult decât încântat:

„Am lucrat trei ani la acest film și mă bucur să văd că un film care este important, în primul rând, pentru generația mea, a fost foarte bine primit atât de public, cât și de juriu”.

Premiul publicului, selectat din din cele peste 200 de filme, a mers filmului regizorului belgian Florian Mischa Böder, Singurătatea unui asasin înainte să tragă (Die Einsmakeit des Killers vor dem Schuss, 2014).

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj 2015 este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană, cu sprijinul Banca Transilvania și Centrul Național al Cinematografiei.

Comedy Cluj este un eveniment inclus în programul “Cluj-Napoca 2015 – Capitală Europeană a Tineretului“.

Maria Pozsar

Articole similare

Z9Camp X Echinox

Z9Camp X Echinox

Z9 x Echinox (I)

Z9 x Echinox (I)

Drama poetului într-o continuă căutare a sensului

Drama poetului într-o continuă căutare a sensului

Cozy Poethree

Cozy Poethree

No Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.