Înscrieri Focus Atelier: Procese investigative în spațiul urban

Înscrieri Focus Atelier: Procese investigative în spațiul urban

Atelierul „Fact Finding: Procese investigative în spațiul urban” este un atelier de investigație și documentare mixed-media susținut de Alex Bodea. Atelierul face parte din ”Paradigme în Arta Documentară”, ediția a IV-a a platformei Focus Atelier.
___________________________________________________
ATELIERUL VA AVEA LOC ÎN PERIOADA:
18 – 27 martie // 11:00 – 16:00
27 martie // 19:00 – prezentare finală
Locație: Casa Tranzit

ÎNSCRIERI până pe 10 martie AICI >>> goo.gl/EyFC2V
PARTICIPARE GRATUITĂ
Site: http://focusatelier.ro/
FB: Focus Atelier CLUJ
___________________________________________________
Despre atelier:
Fact Finding este un proces de interogare a realității și de interpretare. Este investigația unei lumi suprasaturate de informații, născută din dorința de a recupera detaliile ei ignorate.
Fact Finding e ludic.
Orice descoperire poate fi semnificativă, dacă observatorii decid asta.

Programul include sesiuni zilnice de observare și documentare a realităților urbane, precum și a culiselor și a circuitelor interne de muncă a diferitor instituții. Participanții vor putea privi, asculta și documenta folosind orice mediu pe care îl consideră familiar sau cu care vor să experimenteze – desen, fotografie, înregistrări audio-vizuale, scris, actorie și altele. Participanții se vor familiariza cu ideea de bază a fact finding, vor lua parte la discuții teoretice și exerciți practice prin cercetare de teren și editare în studio.
În încheierea atelierului va avea loc o prezentare publică a rezultatelor.
___________________________________________________
Despre artistă:
Alex Bodea activează la intersecția dintre arte vizuale, jurnalism și poezie. Pornind de la dorința de a observa și de a înregistra, se bazează pe un limbaj intuitiv și esențializat format din text și desen. Ea documentează aspecte ale mundanului urban. În Berlin, Alex Bodea este curatoarea galeriei the fact finder – http://www.thefactfinder.de/.

„Îmi doresc ca în perioada acestei rezidențe să reușeșc să apropii oamenilor conceptul de fact finding și să încurajez exprolarerea aprofundată prin experiențele personale, metode, abordări și medii alese de participant. Vor avea oportunitatea de a învăța cum să-și depășească limitele pentru a observa detalii acolo unde alții văd doar rutină, cum să abordeze și să negocieze accesarea unui subiect, cum pot fi transformate observațiile în reacție personală. În schimb, voi avea ocazia să învăț de la participanți noi metode de investigație. Procesul de bază al rezidentei fact finding se potrivește unui mediu de tip tink thank (colaborativ), deoarece necesita un flux constant de informatii, abordări transdiciplinare, interogări, readaptări și feedback.” – Alex Bodea


___________________________________________________
Detalii despre întregul program Paradigme în arta documentară se pot găsi pe site-ul focusatelier.ro. Pentru orice informații organizatorii pot fi găsiți la adresa de mail asociatia.reciproca@gmail.
___________________________________________________
Ediția a IV-a Focus Atelier este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Echinox

Echinox este revista de cultură a studenţilor din Universitatea „Babeş-Bolyai”. Apare din decembrie 1968.

Articole similare

Z9Camp X Echinox

Z9Camp X Echinox

Z9 x Echinox (I)

Z9 x Echinox (I)

Drama poetului într-o continuă căutare a sensului

Drama poetului într-o continuă căutare a sensului

Cozy Poethree

Cozy Poethree

No Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.