Tudor Pop – Îmi imaginez lucruri de care mă atașez (proză)

Tudor Pop – Îmi imaginez lucruri de care mă atașez (proză)

Îmi imaginez lucruri de care mă atașez

C.

C. este ceea ce ai putea descrie ca fiind slim thiccc. Mă gândesc la asta în timp ce V. îmi face poze. Nu pare să fie mulțumită de poziția corpului meu. Motivul pentru care mă aflam seara la V. era că și-a propus să mă deseneze. Eu purtam doar chiloți, lucru care m-a deranjat la început, dar apoi m-a făcut să mă simt chiar puternicx. Când îmi arăt corpul am un sentiment ciudat în mine. O analogie:

C. este dragostea vieții mele. El a întrebat un lucru foarte concret atunci: de ce stăm întinși în pat și ne prefacem că dormim până adormim. Nu știu să îi răspund.  Pe el îl inspiră Billie Eilish.

V. mi-a spus să stau în genunchi și să îmi pun mâinile pe față într-o poziție care să pară nenaturală, dar, în același timp, comodă. Am vizualizat asta, mi-am pus mâinile pe față. Stăteam în genunchi, gândindu-mă că mâinile sunt cu adevărat expresive. V. a părut mulțumită. Totuși, a continuat să îmi facă poze. Mi-a spus să mă întind pe jos, să îmi pun picioarele pe scaunul ei. Sub mine, o pătură verde se presupunea că trebuie să țină de cald. Mă gândeam doar că îmi e frig și la culoarea preferată a lui C. V. s-a ridicat, a pregătit foaia și a început să deseneze, uitându-se la poză.

Am rămas așa pe jos. f puternicx în poziția aceea. Încercam să pornesc discuții diverse despre C., dar V. părea mult prea concentrată. Între timp întreba ce trebuie să facă pentru a plăcea unui scorpion. Mie ce îmi place? M-am ridicat și am înfășurat pătura verde, acoperindu-mi sfârcurile, spunând lucruri care mă flatează. Eu sunt scorpion. V. este taur.

La un moment dat, V. pare interesată de atracția mea de nicăieri pentru C. În tot acest timp, eu vedeam corpul lui C. acoperit de o pijămăluță. A spus că într-adevăr C. atrage oameni. Mie îmi plăcea mult și nu știam de ce.

Mi-am imaginat corpul lui C. foarte difuz în lumini roșii. Apoi am tastat în timp ce V. îmi spunea cum e C. pe ig. Pe bară scria urmărește și tu. Am simțit emoția ca fiori puternici în dinți.

Pe ig C. stă întins în nisip. Putem să îl vedem astfel: întâi picioarele. Apoi ne apropiem: îi vedem corpul de sus. I se disting clar coastele: sub el un model. Apoi nu vedem cum C. se ridică. Nu putem explica cum s-a ridicat. Eu cred că a plutit lin până a lăsat urma în nisip.

C. este pești.

Penisul ciripedei

În acea seară, nu am dormit la V., dar am invitat-o pe ea să doarmă la mine. Nu a acceptat. Spunea lucruri în zona sunt f leneșă chiar nu mă pot mișca. Apoi mi-a vorbit despre apetitul ei sexual f. ridicat și frica de a deveni nimfomană. Eu nu am spus nimic. Apoi am spus: dacă mergem la mine putem face baie dezbrăcate așa cum am făcut atunci împreună cu V2. A zis de altă dată.

Am ieșit de la ea din apartament. Coboram scările cu capul în telefon. Nu am vorbit cu V2 azi, deși e ritual în fiecare seară, așa că am sunat video. A răspuns părând deloc entuziasmatx. V2 trăiește departe de noi. I-am explicat situația. I-am spus de crushul meu iremediabil pt C. Întrebam ce pot face în legătură cu asta. Continuam să pufnesc ușor pe gură. Uneori, spuneam numele lui C. și râdeam. Nu știu ce e de făcut. Drumul până la mine acasă nu e lung. Ascult cum V2 vorbește despre dezastre naturale.

Acasă mă dezbrac de tot și mă pun în pat. Îi spun lui V2 că m-am dezbrăcat complet și îmi răspunde ok. Știu că se simte singurx acolo, așa că doresc să creadă că eu sunt vulnerabilx. Știind asta, sper să se simtă mai bine. Sunt o cârpă cu care poți să ștergi ce nu e emoțional ok.

Mă bag în pat. În pat mă gândesc la C. f puternic și V2 îmi spune: știi că cel mai mare penis în lumea animalelor raportat la lungimea corpului e penisul ciripedei. Fac pe ecran chenarul cu V2 mic și tastez asta.

Tot ce iese din mine este acoperit.

Îi propun să înregistrăm ecranul. Eu deja înregistrez în timp ce scrolez prin poze cu penis de ciripedă. Spun iar numele lui C. și râd. Îi spun iar hai să înregistrăm ecranul cât timp dormim și apelul continuă –  asta după ce deschidem camera și proptim cumva telefonul să ne vedem. Tu să faci asta acolo unde ești și eu aici. Spune de altă dată. Apoi tăcem puțin, nefiind o tăcere incomodă. Cred că e obositx așa că spun eu mă culc. Spune încă ceva și închide telefonul.

Proiecția

E mai și mie nu îmi place cu adevărat de C., dar el îmi spune că îi place mult de mine. Mă simt incert emoțional pentru că știu că mă place și mie mi-a plăcut mult de el. Magnolia înghețată, narcisele… Am dezinfectat doza de redbull, florile.  Apoi e V2 care acceptă să își înregistreze ecranul. Asta se materializează pe două ecrane de telefon mici unul lângă altul, proptite pe câte o pernă fiecare. V2  înainte să adoarmă spune eu am inventat asta și eu răspund așa e.

 Telefoanele continuă să încălzească perna.


Tudor Pop s-a născut in 17 noiembrie 1999 la Baia Mare. Studiază la Facultatea de Litere, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. A publicat în revista Steaua, pe DLITE și în revista Vatra într-un dosar cu tineri poeți nedebutați. A participat la concursuri și ateliere pentru poeți tineri ( LicArt, Super) și a citit la Nepotu’ lui Thoreau și la Lecturi în Atelier. In 2019 a debutat cu volumul de poezii softboi mimosa, publicat la editura OMG.

Echinox

Echinox este revista de cultură a studenţilor din Universitatea „Babeş-Bolyai”. Apare din decembrie 1968.

Articole similare

Poeme – Lavinia Pașparugă

Poeme – Lavinia Pașparugă

Poeme – Renate Georgescu

Poeme – Renate Georgescu

Poeme – Alice Dănilă

Poeme – Alice Dănilă

Poeme – Marc Baboni

Poeme – Marc Baboni

1 Comment

Comments are closed.