Bianca Bălănescu: „M-au învățat cum să tratez blocajele pe care le întâmpin”

Bianca Bălănescu: „M-au învățat cum să tratez blocajele pe care le întâmpin”

Bianca este anul I la istorie în București, a făcut dezbateri academice în liceu, uneori (încearcă să) scrie și îi plac toate cărțile lui Andrei Doboș.

Zilele Echinox s-au simțit pentru mine ca o gură de aer, după mai bine de un an de participări la conferințe, evenimente culturale și cursuri, toate online. Conținuturile atelierelor au fost suficient de diverse cât să plecăm toți acasă cu siguranța că am făcut ceva pași înainte spre ce ne dorim. Atelierul de found poetry al lui Mircea-Andrei Florea și atelierul de dramaturgie al lui Petro Ionescu au fost cele mai interesante pentru mine, fiindcă simt că m-au învățat cum să tratez blocajele pe care le întâmpin în producția de text. Am văzut cum oricare imagine și oricare asociere de cuvinte, privite în lumina potrivită, pot face lucrurile să se miște.

Am apreciat foarte mult eforturile echipei de organizare de a oferi o experiență care să împace atât criteriile de siguranță sanitară, cât și așteptările în ce privește calitatea. M-a bucurat foarte mult lectura din ziua deschiderii și m-a bucurat de fapt întreaga atmosferă din aceste zile. Am fost in touch cu eul meu social și, deși a fost ușor înfricoșător inițial, am cunoscut oameni pe care deja abia aștept să îi revăd.

Mulțumesc pentru șansă.

Bianca Bălănescu (participant)

Cover photo: Sebastian Big

Echinox

Echinox este revista de cultură a studenţilor din Universitatea „Babeş-Bolyai”. Apare din decembrie 1968.

Articole similare

Z9Camp X Echinox

Z9Camp X Echinox

Z9 x Echinox (I)

Z9 x Echinox (I)

Drama poetului într-o continuă căutare a sensului

Drama poetului într-o continuă căutare a sensului

Cozy Poethree

Cozy Poethree