Colaboratori

Îți mulțumim pentru interesul arătat în legătură cu revista Echinox. Iată câteva informații folositoare înainte de a trimite un text:

Revista Echinox e o revistă de cultură, axată pe publicarea de recenzii și cronici de carte, film, spectacole de teatru, muzică, dar și literatură contemporană. Mai mult decât atât, primim spre evaluare ilustrații pentru paginile revistei. De aceea, dacă te interesează oricare dintre aceste zone, te rugăm să ne trimiți un mesaj pe adresa de e-mail (contact). Poți atașa un singur document (.doc, .docx, .pdf, .jpg, .tff).

Timpul de răspuns este de aproximativ 30 de zile. Vă rugăm să reveniți cu un mail doar în cazul în care cele 30 de zile au trecut și nu ați primit răspuns. Toate contribuțiile, indiferent că sunt destinate site-ului sau revistei, sunt voluntare și autorii nu vor fi remunerați.

Există două tipuri de colaborări cu Echinox: pe termen scurt și lung. Colaborările pe termen scurt sunt ocazionale, dar dacă dorești să devii colaborator al revistei, e esențial să știi că trebuie să contribui cel puțin la fiecare număr (revista apare de patru ori pe an). Pentru asta, te rugăm să ne trimiți un mesaj pe adresa de e-mail (contact) cu titlul „Colaborator Echinox”, unde vei atașa un articol de probă.

GUIDELINES:

  • Recenzie: 3500-5000 de caractere (cu spații cu tot); carte apărută/tradusă în ultimii doi ani; spectacol de teatru/operă care să aibă cel puțin o reprezentație în stagiunea curentă; album (nu alegem recenziile în funcție de genul muzical) apărut în ultimii trei ani; film lansat ultimii trei ani etc.
  • Flash Review: 350-500 cuvinte;
  • Proză: nu există o limită de caractere, dar trebuie menționat că, dacă textul trimis va fi prea lung, doar unul-două fragmente vor fi publicate;
  • Poezie: cel puțin trei poeme și nu mai mult de cinci;
  • Ilustrații: cel puțin trei ilustrații A4 (într-o arhivă atașată, dacă nu depășește 25 de MB, sau prin transfer pe wetransfer.com)