Colaboratori

Îți mulțumim pentru interesul arătat în legătură cu revista Echinox. Iată câteva informații folositoare înainte de a trimite un text:

Revista Echinox e o revistă de cultură, axată pe publicarea de recenzii și cronici de carte, film, spectacole de teatru, muzică, dar și literatură contemporană. Mai mult decât atât, primim spre evaluare ilustrații pentru paginile revistei. De aceea, dacă te interesează oricare dintre aceste zone, te rugăm să ne trimiți un mesaj pe adresa de e-mail (contact). Poți atașa un singur document (.doc, .docx, .pdf, .jpg, .tff); timpul de răspuns variază în funcție de tipul lucrării trimise: între una și două săptămâni. Toate contribuțiile, indiferent că sunt destinate site-ului sau revistei, sunt voluntare și autorii nu vor fi remunerați.

Există două tipuri de colaborări cu Echinox: pe termen scurt și lung. Colaborările pe termen scurt sunt ocazionale, dar dacă dorești să devii colaborator al revistei, e esențial să știi că trebuie să contribui cel puțin la fiecare număr (revista apare de patru ori pe an). Pentru asta, te rugăm să ne trimiți un mesaj pe adresa de e-mail (contact) cu titlul „Colaborator Echinox”, unde vei atașa un articol de probă.

GUIDELINES:

 • Recenzie: 3000-5000 de caractere (cu spații cu tot); carte apărută/tradusă în ultimii doi ani; spectacol de teatru/operă care să aibă cel puțin o reprezentație în stagiunea curentă; album (nu alegem recenziile în funcție de genul muzical) apărut în ultimii trei ani; film lansat ultimii trei ani etc.
 • Proză: nu există o limită de caractere, dar trebuie menționat că, dacă textul trimis va fi prea lung, doar unul-două fragmente vor fi publicate;
 • Poezie: cel puțin trei poeme și nu mai mult de cinci;
 • Ilustrații: cel puțin trei ilustrații A4 (într-o arhivă atașată, dacă nu depășește 25 de MB, sau prin transfer pe wetransfer.com)

1 Comment

 1. Bună ziua!
  Stimată Redacție Echinox,
  Sunt plăcut impresionat de calitatea textelor citite. Profesionalismul distinct, profunzimea, originalitatea, lipsa de prejudecăți, marea deschidere pentru fenomenul literar/cultural, precum și promovarea noului și a ceea ce este valoros și autentic în literatura română actuală m-au cucerit. Sinceră admirație și respect!
  Voi încerca să devin „Colaborator Echinox” cu poeme și eseuri.
  Cu stimă, Raul Constantinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cel mai recent număr:

numar litere sidebar

Abonează-te la newsletter