Colectiv redacțional

Alex Ciorogar

Alex Ciorogar

Director

Critic și teoretician literar cu o teză doctorală despre teoria formelor ecologice ale auctorialității în epoca globalizării digitale. Asistent universitar al catedrei de limba și literatura engleză a Facultății de Litere, UBB, fondatorul „Lecturi în Atelier” și directorul Editurii OMG. Interesat de literatura română contemporană, poezia engleză a sec. al XVIII-lea și romantism, retorică, hermeneutică, teorie literară și studii auctoriale.

Ana-Maria Deliu

Ana-Maria Deliu

Redactor-șef

Absolventă de literatură comparată. Interesată de teoria literaturii, „mașinațiuni teoretice”, fenomene sociale, narațiuni cu pisici locvace și muzică experimentală. Citit Ulysses în doar un an și jumătate.

Răzvan Cîmpean

Răzvan Cîmpean

Colaborator, Web Design, Tehnoredactare DTP

Rezist cu greu o săptămână întreagă fără Bob Dylan sau Ada Milea, fără un serial bun, fără un roman sau un volum de poezie. În plus, dacă se nimereşte ceva interesant la teatru, ştiţi unde mă găsiţi. Şi, ca orice obsedat, scriu despre lucrurile astea ca şi cum ar fi singurele care contează.

Paul-Daniel Golban

Paul-Daniel Golban

Redactor

Absolvent de Litere, norvegiană-engleză. Master în literatură comparată. Printre interesele mele se numără literatura scandinavă şi traducerile literare. Pasionat de orice înseamnă îmbinarea literaturii cu artele plastice.

Răzvan Rocaș

Răzvan Rocaș

Redactor Teatru

Am început cu Literele și am continuat cu Teatrul. Interesat de zona independentă și de modul în care aceasta poate aduce un plus societății. Cochetez cu istoria teatrului și-a dramei.

Maria Fărîmă

Maria Fărîmă

Redactor-șef Adjunct

Absolventă de literatură comparată. Interesată de fotografia de război, literatura spațiului post-sovietic, graffiti, artă contemporană. Când mă enervez, îmi cumpăr un bilet de avion. Așa m-am îndrăgostit de Muzeul Magritte. Într-un viitor incert voi avea o colecție de cactuși.

Jessica Brenda

Jessica Brenda

Redactor Muzică/Film

Studentă la Facultatea de Litere majoritatea timpului, ferm convinsă că viața e un film de Iñárritu în care nimeni nu știe spaniolă. Sunt mai mereu cu camera în mână și în fața scenei, nu neapărat în ordinea asta.

Emilian Lungu

Emilian Lungu

Redactor Poezie

Absolvent Norvegiană-Spaniolă, Litere. Poet și fotograf de ocazie, blocat într-o estetică 80s technicolor. Muzician aspirant.

Elena Rusu

Elena Rusu

Redactor

Absolventă de comparată, cu aspirații de filolog și o obsesie compulsivă de a-și umple casa cu cărți. Țin urechea deschisă la cam tot ce apare în teatru în Cluj și din când în când nu mă pot abține să nu comentez.

Andreea Stoica

Andreea Stoica

Redactor

Absolventă de literatură comparată, pictează & visează cu normă întreagă. Explorează teorii neuroștiințifice, pe care încearcă să le introducă în analiza literară, și dezvoltă o relație complicată cu psihanaliza. Iubește artele vizuale, călătoriile lungi și deciziile spontane.

Mihnea Bâlici

Mihnea Bâlici

Redactor Critică

Student la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca. Scrie poezie și a fost publicat în câteva reviste și antologii (Poesis international, Subcapitol, Scena9, Zona nouă, Familia, Conta etc.). Publică cronică literară și în Observator cultural și Vatra.

Ionucu Pop

Ionucu Pop

Redactor

Absolvent Litere, Engleză-Română, masterand pe ultima sută de metri la Studii Literare Românești. Vin din Desești, Maramureș, deci poezia, ruralul și metafizicul îmi sunt coordonate sufletești. Îmi plac etnologia, poezia expresionistă, mitologia populară, romanul rural, universul lui Tolkien, Crăciunul și horinca. Vreau să fiu om bun.

Zalán Serestély

Zalán Serestély

Redactor Pagini Maghiare

Poet, eseist, lector universitar al Departamentului de Literatură Maghiară (Litere, UBB). În 2011–2016 am cercetat opera lui Jorge Luis Borges. În ultimii cinci ani, mă preocupă criza umanismului și, totodată, problemele legate de non-uman, de animal studies, de problematica antropocenului, de ecofeminism, de teoria postumanistă.

Dóra Mărcuțiu-Rácz

Dóra Mărcuțiu-Rácz

Redactor Pagini Maghiare

(1996) poetă, prozatoare, editoare a revistei literare Helikon, studentă a Facultății de Litere. Primul ei volum de proză (Macska van az úton / Pisica de pe drum) a apărut în 2017. Interesată de teatrologie, perioada postmodernistă și metamodernism.

Péter Kovács Újszászy

Péter Kovács Újszászy

Redactor Pagini Maghiare

Masterand la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca. Scrie critică literară și poezii.

Georgiana Bozîntan

Georgiana Bozîntan

Redactor

Am terminat norvegiană la Litere și am început un master în literaturi francofone.

Ioana Oprea

Ioana Oprea

Redactor, Secretar Redacție

Studentă la Litere, norvegiană, ușor de entuziasmat și ușor de distras, din când în când reușesc să scriu. Potențial fondatoare a clubului „discuții de teorie literară despre clasici pe care de fapt nu i-a citit nimeni, dar pretindem că da”.

Andreea Mîrț

Andreea Mîrț

Redactor Proză

Studentă la Facultatea de Litere. Interesată de literatura română contemporană, postmodernism și film.

Lavinia-Alexandra Chira

Lavinia-Alexandra Chira

Redactor

Absolventă de Litere, norvegiană-engleză, pentru care viața se rezumă la momentele stop cadru à la Ingmar Bergman. Mândră deținătoare a unui neverending reading pile. Aspir să îmi transform camera într-o junglă personală.

Adrian Tătăran

Adrian Tătăran

Redactor

Interesat de istoria mișcărilor sociale, de gânditorii anarhiști clasici și de literatura utopică. Am îngrijit ediția din 2018 a utopiei lui Iuliu Neagu-Negulescu, Arimania sau Țara Buneiînțelegeri, iar în 2019 am reeditat lucrarea clasică a lui Mihail Bakunin, Dumnezeu și statul, în traducerea lui Panait Mușoiu. Când nu caut prin arhive autori uitați, scriu și traduc.

Maria Chiorean

Maria Chiorean

Redactor Film/Muzică

Studentă la literatură comparată în Cluj. Deocamdată, sunt interesată de studiile postcoloniale, teatru, World Lit, post-ironie, legătura neurologică dintre muzică și emoții (plus alte lucruri pe care nu le înțeleg întru totul și despre care vorbesc oricând, cu oricine).

Mihai Broina

Mihai Broina

Redactor

Copil de la Litere.

Roxana-Florina Pop

Roxana-Florina Pop

Redactor

Copil de la Litere.

Teona Farmatu

Teona Farmatu

Redactor

Studentă la Litere (română-franceză), interesată de confluențele literaturii cu artele vizuale, muzica și mediul social. Atentă la detalii, sincronizări și bizarerii. Când nu scrie poezie, scrie cronică literară. Sau invers.

Cel mai recent număr:

numar litere sidebar

Abonează-te la newsletter