Colectiv redacțional
Alex Ciorogar
Critic și teoretician literar cu o teză doctorală despre teoria formelor ecologice ale auctorialității în epoca globalizării digitale. Asistent universitar al catedrei de limba și literatura engleză a Facultății de Litere, UBB, fondatorul „Lecturi în Atelier” și directorul Editurii OMG. Interesat de literatura română contemporană, poezia engleză a sec. al XVIII-lea și romantism, retorică, hermeneutică, teorie literară și studii auctoriale.
Mihnea Bâlici
Student la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca. Scrie poezie și a fost publicat în câteva reviste și antologii (Poesis international, Subcapitol, Scena9, Zona nouă, Familia, Conta etc.). Publică cronică literară și în Observator cultural și Vatra.
Teona Farmatu
Masterandă a programului de Studii literare românești, interesată de confluențele literaturii cu artele vizuale, muzica și mediul social. Atentă la detalii, sincronizări și bizarerii. Când nu scrie poezie, scrie cronică literară. Sau invers.
Ioana Oprea
Studentă la Litere, norvegiană, ușor de entuziasmat și ușor de distras, din când în când reușesc să scriu. Potențial fondatoare a clubului „discuții de teorie literară despre clasici pe care de fapt nu i-a citit nimeni, dar pretindem că da”.
Jessica Brenda
Absolventă de Studii Irlandeze și fotograf de concerte, cu un interes pentru orice domeniu ce presupune descentrarea umanului.
Dante Iacob
A absolvit specializarea japoneză-engleză și în prezent urmează un master la Litere. Când nu procrastinează intens se preocupă cu literatura japoneză și cea gotică, construcția și cartografia lumilor ficționale, concept art, spațiile liminale, estetica și muzica anilor ‘80. Cu puțin noroc poate scrie un visual novel cândva.
Zalán Serestély
Poet, eseist, lector universitar al Departamentului de Literatură Maghiară (Litere, UBB). În 2011–2016 am cercetat opera lui Jorge Luis Borges. În ultimii cinci ani, mă preocupă criza umanismului și, totodată, problemele legate de non-uman, de animal studies, de problematica antropocenului, de ecofeminism, de teoria postumanistă.
Andrei-Teodor Radu
Student la Litere, japoneză-engleză, pasionat de cinematografia japoneză din secolul trecut, arthouse și muzică dubioasă. Urmărește cam tot ce apare nou în cinema și din când în când își dă cu părerea în scris.
Laura Cordoș
Studentă la Litere (engleză-franceză); dansatoare și cinefilă în timpul liber.
Krisztina Kocsis
Absolventă a masterului de Istoria imaginilor-Istoria ideilor la Cluj-Napoca, în prezent își croiește drumul prin studiile pe intermedialitate cu o teză de doctorat pe intersecțiile dintre literatură și coregrafie. Atentă la detalii, corectează texte și pentru Metacritic Journal for Comparative Studies and Theory. Când nu e cu ochii în vreo carte, o găsești pe ringul de dans.
Ana Țăranu
Studentă la literatură comparată în Cluj-Napoca. Interesată de istorie culturală, naratologie și de modernismul rus.
Augusta Șolomon
Studiază literatură comparată și norvegiană la Cluj. E într-o încercare constantă de a face lumea din jur inteligibilă și de a o suporta prin artă, poezie contemporană, teorie critică și referințe la TikTok.
Andrei Bogdan Popa
Andrei Bogdan Popa este masterand în studii irlandeze și redactor asistent la Studia Philologia. E pasionat de stres și de doomscrolling.
Anda Roșu
Absolventă a FSPAC UBB, secția Publicitate, marketer digital, mare iubitoare de muzică.
Ema Aniței
O (aproape) licențiată în japoneză și norvegiană, pe care, deși era să scape de Litere, destinul (sau sindromul Stockholm) a adus-o la a doua licență, tot la Litere, doar că pe literatură comparată cu engleză. O Jack of all trades, vrea să vadă acum dacă poate adăuga și experiența editorială în palmares. Arii de interes: istoria, arta, literatura.
Diana Dupu
Absolventă a masteratului de Studii Irlandeze, pasionată de Beckett, Joyce și Medbh McGuckian. A publicat în TAST Zine (Spania), Thought Catalog (New York), Big Birds Collective (Irlanda), Word-O-Mat (Suedia) și în Steaua. În prezent, lucrează la un roman.
Emanuel Modoc
A urmat studiile doctorale la Departamentul de Literatură Comparată al Facultății de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai, cu o teză despre rețelele avangardei est-europeene. Este asistent editorial la “Metacritic Journal for Comparative Studies and Theory” și cercetător la Institutul "Sextil Pușcariu". Autor al volumului "Internaționala periferiilor. Rețeaua avangardelor din Europa Centrală și de Est" (2020), a editat textele poetului suprarealist Paul Păun (2020).
Mara Muntean
Studentă la specializarea engleză-română la Cluj. Pasionată mai ales de poezia eco sau confesivă, artă din toate timpurile și muzică necunoscută.
Cristina Diamant
Absolventă și de Studii Culturale Britanice, și de Studii Irlandeze. Co-director a London Science Fiction Research Community, editează și pentru Metacritic Journal of Comparative Studies and Theory, și pentru Forward, publicația națională a Connolly Youth Movement. Încă desenează pe marginea fișelor de lectură. Poate fi ademenită cu recomandări de manga și de anime, dar și cu ficțiune sau texte teoretice ce țin de feminism materialist, geografii imaginare, studii postumane sau reprezentări ale alterității în sensul cel mai general.
Paul Mihai Paraschiv
Doctorand la Litere. Călare pe valul studiilor despre animale și al postumanioarelor. Când nu consumă literatură, îl găsești bătând la tobe pe ritmuri de Radiohead sau făcând poze analog prin Cluj.
Răzvan Rocaș
Am început cu Literele și am continuat cu Teatrul. Interesat de zona independentă și de modul în care aceasta poate aduce un plus societății.
Dóra Mărcuțiu-Rácz
(1996) poetă, prozatoare, editoare a revistei literare Helikon, studentă a Facultății de Litere. Primul ei volum de proză (Macska van az úton / Pisica de pe drum) a apărut în 2017. Interesată de teatrologie, perioada postmodernistă și metamodernism.
Péter Kovács Újszászy
Masterand la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca. Scrie critică literară și poezii.
Georgiana Bozîntan
Am terminat norvegiană la Litere și am început un master în literaturi francofone.
Andreea Mîrț
Studentă la Facultatea de Litere. Interesată de literatura română contemporană, postmodernism și film.
Maria Chiorean
Studentă la literatură comparată în Cluj. Deocamdată, sunt interesată de studiile postcoloniale, teatru, World Lit, post-ironie, legătura neurologică dintre muzică și emoții (plus alte lucruri pe care nu le înțeleg întru totul și despre care vorbesc oricând, cu oricine).
Szabó Ivett
Sunt studentă la Facultatea de Litere. Consider critica literară și dezbaterile socio-culturale puncte forte ale comunităților. Fac parte din mai multe mișcări culturale, prin organizarea evenimentelor literare precum Cenaclul Hervay din Cluj, lucrăm la o comunitate proactivă.
Péter Blanka
Studentă la Facultatea de Litere. Sunt interesată de literatura maghiară și universală contemporană și de critică literară. Fac parte din organizarea evenimentelor culturale, unul dintre ele este Cenaclul Hervay din Cluj.
Kovács Péter Zoltán
Sunt absolvent al Facultății de Litere UBB. Sunt interesat de metamodernism și teoria literaturii, în special de teoriile postumane. Încerc să mă ocup cu organizarea diferitelor evenimente literare și culturale, cum ar fi Cenaclul Hervay din Cluj. Sunt fotograf amator și ciclist pasionat.
Pataki-Péter Hanna
Masterand la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca. Interesată de literatura contemporană și film.
Tóth Mesi
Studentă la Litere, interesată de teatru si film. Membru al Cenaclului Hervay din Cluj.
Emilian Lungu
Absolvent Norvegiană-Spaniolă, Litere. Poet și fotograf de ocazie, blocat într-o estetică 80s technicolor. Muzician aspirant.
Elena Rusu
Absolventă de comparată, cu aspirații de filolog și o obsesie compulsivă de a-și umple casa cu cărți. Țin urechea deschisă la cam tot ce apare în teatru în Cluj și din când în când nu mă pot abține să nu comentez.