Colectiv redacțional

Alex Ciorogar

Alex Ciorogar

Director

Critic și teoretician literar cu o teză doctorală despre teoria formelor ecologice ale auctorialității în epoca globalizării digitale. Asistent universitar al catedrei de limba și literatura engleză a Facultății de Litere, UBB, fondatorul „Lecturi în Atelier” și directorul Editurii OMG. Interesat de literatura română contemporană, poezia engleză a sec. al XVIII-lea și romantism, retorică, hermeneutică, teorie literară și studii auctoriale.

Jessica Brenda

Jessica Brenda

Redactor-șef

Absolventă de Studii Irlandeze și fotograf de concerte, cu un interes pentru orice domeniu ce presupune descentrarea umanului.

Maria Fărîmă

Maria Fărîmă

Redactor-șef Adjunct

Absolventă de literatură comparată. Interesată de fotografia de război, literatura spațiului post-sovietic, graffiti, artă contemporană. Când mă enervez, îmi cumpăr un bilet de avion. Așa m-am îndrăgostit de Muzeul Magritte. Într-un viitor incert voi avea o colecție de cactuși.

Ioana Oprea

Ioana Oprea

Redactor, Secretar Redacție

Studentă la Litere, norvegiană, ușor de entuziasmat și ușor de distras, din când în când reușesc să scriu. Potențial fondatoare a clubului „discuții de teorie literară despre clasici pe care de fapt nu i-a citit nimeni, dar pretindem că da”.

Mihnea Bâlici

Mihnea Bâlici

Redactor Critică

Student la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca. Scrie poezie și a fost publicat în câteva reviste și antologii (Poesis international, Subcapitol, Scena9, Zona nouă, Familia, Conta etc.). Publică cronică literară și în Observator cultural și Vatra.

Zalán Serestély

Zalán Serestély

Redactor Pagini Maghiare

Poet, eseist, lector universitar al Departamentului de Literatură Maghiară (Litere, UBB). În 2011–2016 am cercetat opera lui Jorge Luis Borges. În ultimii cinci ani, mă preocupă criza umanismului și, totodată, problemele legate de non-uman, de animal studies, de problematica antropocenului, de ecofeminism, de teoria postumanistă.

Cezar Popa

Cezar Popa

Redactor

Termină norvegiană și studii irlandeze. Citește Pynchon și Borges de la cap la coadă, iar Derrida pe diagonală. Scrie proză scurtă unde locul îl face pe om.

Anda Roșu

Anda Roșu

Colaborator Muzică

Absolventă a FSPAC UBB, secția Publicitate, marketer digital, mare iubitoare de muzică.

Dante Iacob

Dante Iacob

Redactor, Imagine

A absolvit specializarea japoneză-engleză și în prezent urmează un master la Litere. Când nu procrastinează intens se preocupă cu literatura japoneză și cea gotică, construcția și cartografia lumilor ficționale, concept art, spațiile liminale, estetica și muzica anilor ‘80. Cu puțin noroc poate scrie un visual novel cândva.

Ema Aniței

Ema Aniței

Redactor

O (aproape) licențiată în japoneză și norvegiană, pe care, deși era să scape de Litere, destinul (sau sindromul Stockholm) a adus-o la a doua licență, tot la Litere, doar că pe literatură comparată cu engleză. O Jack of all trades, vrea să vadă acum dacă poate adăuga și experiența editorială în palmares. Arii de interes: istoria, arta, literatura.

Diana Dupu

Diana Dupu

Redactor

Absolventă a masteratului de Studii Irlandeze, pasionată de Beckett, Joyce și Medbh McGuckian. A publicat în TAST Zine (Spania), Thought Catalog (New York), Big Birds Collective (Irlanda), Word-O-Mat (Suedia) și în Steaua. În prezent, lucrează la un roman.

Emanuel Modoc

Emanuel Modoc

Colaborator, Tehnoredactor, DTP Publishing

A urmat studiile doctorale la Departamentul de Literatură Comparată al Facultății de Litere din cadrul Universității Babeș-Bolyai, cu o teză despre rețelele avangardei est-europeene. Este asistent editorial la “Metacritic Journal for Comparative Studies and Theory” și cercetător la Institutul "Sextil Pușcariu".  Autor al volumului "Internaționala periferiilor. Rețeaua avangardelor din Europa Centrală și de Est" (2020), a editat textele poetului suprarealist Paul Păun (2020).

Cristina Diamant

Cristina Diamant

Redactor

Absolventă și de Studii Culturale Britanice, și de Studii Irlandeze. Co-director a London Science Fiction Research Community, editează și pentru Metacritic Journal of Comparative Studies and Theory, și pentru Forward, publicația națională a Connolly Youth Movement. Încă desenează pe marginea fișelor de lectură. Poate fi ademenită cu recomandări de manga și de anime, dar și cu ficțiune sau texte teoretice ce țin de feminism materialist, geografii imaginare, studii postumane sau reprezentări ale alterității în sensul cel mai general.

Paul-Daniel Golban

Paul-Daniel Golban

Redactor

Absolvent de Litere, norvegiană-engleză. Master în literatură comparată. Printre interesele mele se numără literatura scandinavă şi traducerile literare. Pasionat de orice înseamnă îmbinarea literaturii cu artele plastice.

Răzvan Rocaș

Răzvan Rocaș

Redactor Teatru

Am început cu Literele și am continuat cu Teatrul. Interesat de zona independentă și de modul în care aceasta poate aduce un plus societății. Cochetez cu istoria teatrului.

Dóra Mărcuțiu-Rácz

Dóra Mărcuțiu-Rácz

Redactor Pagini Maghiare

(1996) poetă, prozatoare, editoare a revistei literare Helikon, studentă a Facultății de Litere. Primul ei volum de proză (Macska van az úton / Pisica de pe drum) a apărut în 2017. Interesată de teatrologie, perioada postmodernistă și metamodernism.

Péter Kovács Újszászy

Péter Kovács Újszászy

Redactor Pagini Maghiare

Masterand la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca. Scrie critică literară și poezii.

Georgiana Bozîntan

Georgiana Bozîntan

Redactor

Am terminat norvegiană la Litere și am început un master în literaturi francofone.

Lavinia-Alexandra Chira

Lavinia-Alexandra Chira

Redactor

Absolventă de Litere, norvegiană-engleză, pentru care viața se rezumă la momentele stop cadru à la Ingmar Bergman. Mândră deținătoare a unui neverending reading pile. Aspir să îmi transform camera într-o junglă personală.

Andreea Mîrț

Andreea Mîrț

Redactor Proză

Studentă la Facultatea de Litere. Interesată de literatura română contemporană, postmodernism și film.

Adrian Tătăran

Adrian Tătăran

Redactor

Interesat de istoria mișcărilor sociale, de gânditorii anarhiști clasici și de literatura utopică. Am îngrijit ediția din 2018 a utopiei lui Iuliu Neagu-Negulescu, Arimania sau Țara Buneiînțelegeri, iar în 2019 am reeditat lucrarea clasică a lui Mihail Bakunin, Dumnezeu și statul, în traducerea lui Panait Mușoiu. Când nu caut prin arhive autori uitați, scriu și traduc.

Maria Chiorean

Maria Chiorean

Redactor Film/Muzică

Studentă la literatură comparată în Cluj. Deocamdată, sunt interesată de studiile postcoloniale, teatru, World Lit, post-ironie, legătura neurologică dintre muzică și emoții (plus alte lucruri pe care nu le înțeleg întru totul și despre care vorbesc oricând, cu oricine).

Teona Farmatu

Teona Farmatu

Redactor

Studentă la Litere (română-franceză), interesată de confluențele literaturii cu artele vizuale, muzica și mediul social. Atentă la detalii, sincronizări și bizarerii. Când nu scrie poezie, scrie cronică literară. Sau invers.

Szabó Ivett

Szabó Ivett

Redactor Pagini Maghiare

Sunt studentă la Facultatea de Litere. Consider critica literară și dezbaterile socio-culturale puncte forte ale comunităților. Fac parte din mai multe mișcări culturale, prin organizarea evenimentelor literare precum Cenaclul Hervay din Cluj, lucrăm la o comunitate proactivă.

Szalma Krisztina

Szalma Krisztina

Redactor Pagini Maghiare

Studentă la Litere

Péter Blanka

Péter Blanka

Redactor Pagini Maghiare

Studentă la Facultatea de Litere. Sunt interesată de literatura maghiară și universală contemporană și de critică literară. Fac parte din organizarea evenimentelor culturale, unul dintre ele este Cenaclul Hervay din Cluj.

Kovács Péter Zoltán

Kovács Péter Zoltán

Redactor Pagini Maghiare

Sunt absolvent al Facultății de Litere UBB. Sunt interesat de metamodernism și teoria literaturii, în special de teoriile postumane. Încerc să mă ocup cu organizarea diferitelor evenimente literare și culturale, cum ar fi Cenaclul Hervay din Cluj. Sunt fotograf amator și ciclist pasionat.

Pataki-Péter Hanna

Pataki-Péter Hanna

Redactor Pagini Maghiare

Masterand la Facultatea de Litere din Cluj-Napoca. Interesată de literatura contemporană și film.

Tóth Mesi

Tóth Mesi

Redactor Pagini Maghiare

Studentă la Litere, interesată de teatru si film. Membru al Cenaclului Hervay din Cluj.

Andreea Stoica

Andreea Stoica

Redactor

Absolventă de literatură comparată, pictează & visează cu normă întreagă. Explorează teorii neuroștiințifice, pe care încearcă să le introducă în analiza literară, și dezvoltă o relație complicată cu psihanaliza. Iubește artele vizuale, călătoriile lungi și deciziile spontane.

Ana-Maria Deliu

Ana-Maria Deliu

Redactor/colaborator

Absolventă de literatură comparată. Interesată de teoria literaturii, „mașinațiuni teoretice”, fenomene sociale, narațiuni cu pisici locvace și muzică experimentală. Citit Ulysses în doar un an și jumătate.

Răzvan Cîmpean

Răzvan Cîmpean

Colaborator, Web Design, Tehnoredactare DTP

Rezist cu greu o săptămână întreagă fără Bob Dylan sau Ada Milea, fără un serial bun, fără un roman sau un volum de poezie. În plus, dacă se nimereşte ceva interesant la teatru, ştiţi unde mă găsiţi. Şi, ca orice obsedat, scriu despre lucrurile astea ca şi cum ar fi singurele care contează.

Emilian Lungu

Emilian Lungu

Redactor Poezie

Absolvent Norvegiană-Spaniolă, Litere. Poet și fotograf de ocazie, blocat într-o estetică 80s technicolor. Muzician aspirant.

Elena Rusu

Elena Rusu

Redactor

Absolventă de comparată, cu aspirații de filolog și o obsesie compulsivă de a-și umple casa cu cărți. Țin urechea deschisă la cam tot ce apare în teatru în Cluj și din când în când nu mă pot abține să nu comentez.